Scovillescale : 40.000
Herkomst: Montréal Quebec, Canada
Tijdens onze aflevering van afgelopen maandag kregen we weer een knaller van een
saus binnen via onze vrienden van @heatsupply.nl .
Piko Riko-hete saus in Hot Ones seizoen 19. Makers JP en Val hebben het opnieuw geflikt met deze heerlijke pittige wortel bonnet combi.
De sausmakers van micorsaucerie uit Montréal Canada zijn ondertussen ook een bekende aan tafel want dit is de derde saus die we proeven
van dit lekkere merk en geleverd door de mannen van heatsupply. De saus bevat witte misopasta voor een vleugje zoute umami en is in balans
met pittige tonen van gember en geroosterde gegrilde sesamolie. Citrusachtige Scotch Bonnet-paprika’s vullen de smaak van de wortel perfect
aan en geven een medium hitte van zo’n 40.000 scoville.. De pittigheid komt van de fruitige Scotch Bonnet peper, één van onze meest favoriete pepers ter wereld.
Alles bij elkaar vormt dit een geweldige hot sauce voor allerlei Aziatische gerechten . Deze saus is een onmisbare pittige aanvulling op de wortel-gemberdressing!
Probeer het op salades, sushi, zeevruchten en . PS: een blikje kokosmelk mengen met deze saus en je hebt de droomcombinatie voor Aziatische roerbakgerechten
BEVAT SESAM, SOJABONEN
Ingrediënten: Uien, wortelen, Scotch Bonnet pepers, rietsuiker, verse knoflook, verse gember, misopasta (biologische witte rijst, biologische sojabonen, zout, water, culturen),
azijn, citroensap, gegrilde sesamolie, rijstazijn, kurkuma, zout, kruiden
Voor zowel Edo en Sebas was dit een dip! Voor Stefano een skip. Dus sowieso iets om te checken!