Jordan–Cobblers-Hill-Stellenbosch-spread

jackies-fine-wines-full-logo

Herkomst : Western Cape , Zuid-Afrika

Druivensoort : Cabernet Sauvignon , Merlot

Kleur : Rood

In onze nieuwste aflevering bespreken we wat film en sneakerclassics. Waaronder de nieuwe Ben Affleck film “Air” over de Nike deal met Jordan. Daar wist George wel een perfect wijntje bij te vinden.

Of in zijn woorden:

Jordan – Cobblers Hill Stellenbosch – Zuid Afrika

“ Gary Jordan is de man achter dit tophuis in Stellenbosch.
Diverse accolades en een volle prijzenkast bewijzen zijn kunde (aantal keer wijn vh jaar gemaakt volgens toonaangevend wijnblad Decanter) !!
Naast een MVP van een wijnmaker is Gary ook geoloog.
Met zijn Nike’s in de klei zag hij de potentie van het domein maar daarnaast ook dat zijn druivenstokken op de koelere plekken moesten komen te staan en vooral op de juiste ondergrond.
Dit is tientallen jaren geleden en nu profiteert Jordan hier optimaal van.
Cobblers Hill is een onvervalste Bordeaux Blend. Jaar in Jaar uit wordt deze topper gemaakt van ‘’De bordeauxrassen’’ maar altijd in een andere verhouding (net als in Bordeaux): Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Cabernet Franc.
Een selectie van de beste Franse vaten (225 ltr) waar deze vino ruim 24 maand op rijpt zorgt voor elegantie en classyness van niveau!
Zeer complexe neus met daarin zwarte kersen en bramen, beetje munt en behoorlijk wat vanille. In de mond een stevige body, veel maar rijpe tannines, met een afdronk van koffie en chocola.
Wijn om door een ringetje te halen… DECANTEREN FELLAS!”

jackiesfinewines.nl